Acasă Lumea lui Antihrist Vremea lui antihrist: Cadrele medicale din Marea Britanie fac presiuni asupra femeilor...

Vremea lui antihrist: Cadrele medicale din Marea Britanie fac presiuni asupra femeilor gravide sa avorteze

2027

O mamă scoţiană care a ignorat presiunea medicală de a-şi avorta copilul a dat naştere unui băiat sănătos. Lauren Webster, 21 de ani, din Cumbernauld, care suferise anterior două pierderi de sarcină, a fost întrebată de medici în mod repetat pe parcursul sarcinii dacă dorea să-şi avorteze copilul, după ce s-a descoperit la o ecografie în săptămâna a 13-a că copilul ei nenăscut avea o ‘obstrucţie de vezică urinară’ cu o şansă redusă de supravieţuire şi putea suferi de o boală genetică, sindromul Edward.

Lauren Webster s-a împotrivit presiunii de a face avort susţinând că avea un presentiment că copilul ei va supravieţui. Medicii au rămas uluiţi când fiul ei Ollie s-a născut fără nici o problemă de sănătate, pentru că ‘obstrucţia de vezică’ s-a corectat singură pe parcursul sarcinii, iar diagnosticul de sindrom Edward a fost anulat la o altă ecografie.

Vorbind pentru publicaţia The Scotsman, Lauren a spus: ,,Când am descoperit că eram însărcinată, m-am speriat foarte tare din cauza a ceea ce se întâmplase anterior. Dar am avut un presentiment că de data aceasta venise vremea mea. Când am mers la ecografia din săptămâna a 13-a, medicul mi-a spus că copilul avea o obstrucţie de vezică şi m-a întrebat dacă vreau să fac avort, spunând că el avea şanse mici de a supravieţui. În fiecare săptămână mă întreba dacă vreau să fac avort. Medicul mi-a spus că trebuia să mă întrebe”.

Ea a adăugat: ,,S-a dovedit că tot ce mi-au spus ei nu s-a întâmplat. Dacă altcineva ar fi să treacă prin această experienţă, eu nu mi-aş dori să facă avort, pentru că nu ştii ce se va întâmpla”.

Terorizate să facă avort

În mod şocant, chestiunea avortului forţat devine un lucru obişnuit în Marea Britanie, mai ales în instituţiile medicale. La începutul lunii s-a relatat că medicii i-au spus de 10 ori lui Natalie Halson, însărcinată, să-şi avorteze fetiţa, Mirabelle, după ce aceasta a fost diagnosticată cu spina bifida, pretinzând că va avea ,,o calitate slabă a vieţii”. Însă, Natalie a născut o fetiţă sănătoasă şi, după o operaţie la nivelul coloanei vertebrale, ea este acum încrezătoare că fiica ei va duce o viaţă fericită şi normală.

Natalie Halson a declarat: ,,Ei au susţinut că un avort era singura mea opţiune şi mi-au explicat că dacă duceam sarcina la termen, copilul meu va trăi în scaun cu rotile şi nu va avea nici un fel de calitate a vieţii. Presiunea a fost extrem de insistentă chiar după ce am spus în mod repetat nu. Dar ceea ce m-a supărat cu adevărat a fost că mi s-a oferit un avort doar cu câteva săptămâni înainte de a naşte. Ea era deja o mică persoană dezvoltată la acel moment. A fost mârşav că ei doar vroiau ca eu să scap de ea. Mi s-a oferit un avort la fiecare consultaţie pe care am avut-o până în ziua în care s-a născut – de circa 10 ori în total”.

Ea a adăugat: ,,Aş spune oricăror părinţi care sunt sfătuiţi să facă avort că aceasta nu este singura lor opţiune, indiferent ce încearcă să le spună personalul spitalicesc. Şi întotdeauna să mergeţi după intuiţia voastră; ceva dinlăuntrul meu mi-a spus că copilul meu va fi bine – şi priviţi-o acum, ea este perfectă”.

Presiuni din partea personalului medical

În ciuda faptului că personalului din domeniul medical i se spune să rămână vigilent în timpul unei consultaţii în ce priveşte presiunea de a constrânge la avort, un raport şocant din 2016 al Comisiei pentru Calitatea Îngrijirii (Care Quality Commission, CQC) a descoperit practici cu mare presiune la unul dintre cei mai mari furnizori de avort din Marea Britanie, Marie Stopes. Raportul critic, care a silit gigantul din domeniul avortului să-şi suspende jumătate din servicii, a descoperit că în clinicile Marie Stopes personalul făcea presiuni asupra femeilor, încurajându-le să-şi avorteze copiii.

De asemenea, raportul a dezvăluit că personalul din clinici primea bonusuri financiare pentru a încuraja femeile să facă avorturi. După ce raportul a fost dat publicităţii, o femeie a declarat că experienţa ei cu clinicile Marie Stopes este în acord cu descoperirile raportului. Ea a afirmat: ,,Am văzut câteva infirmiere şi mi-am explicat situaţia. M-am simţit ca şi cum ele vroiau ca eu să fac avort. Locul era ticsit cu oameni. Era ca pe bandă transportoare. Când le-am spus că nu vroiam să fac avort m-au acuzat că le iroseam timpul. Am fost scoasă pe uşă pe jumătate dezbrăcată şi plângând”.

Directorul pentru comunicaţii şi campanii al Societăţii pentru Protejarea Copiilor Nenăscuţi (Society for the Protection of Unborn Children, SPUC) din Scoţia, Michael Robinson a spus: ,,Realitatea scandaloasă din spatele faţadei de alegere este că femeile însărcinate sunt exploatate şi silite tot mai mult să facă avort. Investigaţia recentă realizată de organizaţia de caritate britanică Îngrijire şi Linie de Ajutor pentru Recuperare după Avort (Abortion Recovery Care and Helpline, ARCH) a descoperit că 75% din femeile care apelează la ea afirmă că au avut un avort pentru că au simţit presiune din partea unei persoane dragi. Pe câtă vreme presiunea şi constrângerea pot veni de la o diversitate de surse, partenerii intimi sunt principalii vinovaţi”.

El a adăugat: ,,Relatările care ies la iveală acum despre aceste tinere mame care au fost constrânse să-şi avorteze copiii arată nu numai o lipsă totală de compasiune şi grijă din partea personalului medical, ci şi cât de grav poate greşi personalul medical”.

Această tendinţă a personalului medical şi nu numai de a apela cât mai des la avort face parte din cultura morţii – această mentalitate cumplită a zilelor noastre care nu mai preţuieşte viaţa. Oamenii lipsiţi de credinţa într-un Ziditor Atotputernic şi Atotmilostiv se consideră stăpâni pe propria viaţă şi pe vieţile altor oameni şi socotesc că ştiu mai bine când trebuie luată acea viaţă: avortul – luarea vieţii unor copii nevinovaţi care nu au nici o putere sau posibilitate de a se apăra, eutanasia – luarea vieţii bătrânilor, bolnavilor sau a celor care suferă de probleme psihice, care nici ei nu au nici o putere sau posibilitate de a se apăra.

Tendinţa de a face presiuni, practic de a hărţui femeile însărcinate să facă avort nu este caracteristică doar pentru Marea Britanie, ea există pretutindeni în Europa şi SUA, şi bineînţeles şi în România. Medicii care nu mai au principii creştine, ci doar utilitariste, sau sunt chiar adepţii cultului morţii şi nu mai iubesc viaţa, îndeamnă femeile să avorteze. Îndemnul la avort este făcut până şi în cazul femeilor însărcinate cu copii evaluaţi ca sănătoşi prin ecografie şi alte teste.

În realitate, singurii care iubesc viaţa sunt creştinii, căci ei merg pe urmele Aceluia care Singur a biruit moartea. Pe măsură ce mentalitatea creştină este izgonită din societate şi scade numărul creştinilor adevăraţi, al celor care înţeleg în profunzime ce înseamnă să fii creştin, creşte numărul adepţilor morţii care găsesc ca soluţie la multe probleme moartea, nu lupta pentru viaţă.

sursa: www.catacombeleortodoxiei.ro