Acasă Sfantul Sinod Preasfinţitul Episcop Glicherie Ieșeanul

Preasfinţitul Episcop Glicherie Ieșeanul

4546
PS Glicherie Ieseanul

Preasfinţitul Episcop Glicherie Ieseanul, s-a nascut in sanul unei familii dreptcredicioase, primind din sfantul Botez numele de Gheorghe, nume care avea sa infatiseze mult mai tarziu taria de caracter si credinta in lupta cu ispitele vietii si inselarile demonilor.

Inca din varsta copilariei participa activ la viata Bisericii din localitatea Cotu-Baii. Duminica si in zile de sarbatori frecventeaza slujbele Bisericii alaturi de tatal sau, care era cantaret de strana la Biserica din localitate. Dupa terminarea studiilor imbratiseaza viata monahala.

Se retrage la Manastirea Slatioara in preajma anului 1980, unde primeste sfaturile si binecuvantarea Sfantului Ierarh Glicherie. Se inscrie la cursurile de cantari psaltice, sustinute de pe atunci de actualul mitropolit Vlasie (in acea vreme diacon) si dobandeste o performanta deosebita. Un an mai tarziu de la venirea in manastire, primeste fesul calugaresc si rasa din mana Sfantului Glicherie, iar dupa realizarea stagiului militar, depune juramantul monahal, fiind tuns in calugarie de catre I.P.S. Mitropolit Silvestru.

In anul 1986 de ziua Sfantului Eftimie cel Mare este hirotonit diacon, pe seama Bisericii Manastirii Slatioara, iar trei ani mai tarziu este hirotonit preot. Primeste hirotesia de duhovnic in acelasi an, iar mai tarziu si distictia de arhimandrit. Vreme indelungata se ocupa cu aprovizionarea alimentara a manastirii, cat si cu buna organizare si administrare a blocului alimentar si a magaziilor de depozitare a materialelor sau a diferite produse, din incinta manastirii.

Pentru aleasa educatie teologica, spiritul energic si sarguinta spre cele dumnezeiesti, in anul 2007, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi il hirotoneste episcop vicar al Mitropoliei Slatioara cu titlul de Ieseanul. Datorita conditiilor materiale si duhovnicesti nefavorabile vietii monahale, pentru moment, P.S. Episcop Glicherie Ieseanul isi mentine resedinta la Slatioara, de unde vegheaza la bunul mers al vietii duhovnicesti, a tuturor sufletelor care i-au fost incredintate.

In prezent, P.S. Episcop Glicherie Ieseanul, in varstă de 45 de ani, ca un alt Moise aflat nu in pustiul Egiptului, ci în mijlocul acestei lumi pustiite de credinta, se roaga lui Dumnezeu sa-si intoarca intrega manie, care este pornita asupra noastra, pentru pacatele noastre.