Acasă Lumea lui Antihrist VIDEO: Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial de la Davos, vorbește despre...

VIDEO: Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial de la Davos, vorbește despre cip-ul implantat in creier

1142

Într-un interviu din ianuarie 2016, în cadrul unei emisiuni a televiziunii elvețiene RTS, Klaus Schwab afirma că microcipurile cerebrale vor fi introduse pe scară largă „cu siguranță în următorii zece ani”.

Mentorul Marii Resetări, prin care se urmărește instituirea unei Noi Ordini Mondiale, a declarat:

„La început le vom implanta în haine. Și apoi ne putem imagina că le vom implanta în creierul nostru, în pielea noastră. Și, la sfârșit, probabil că va exista o comunicare directă între creierul nostru și lumea digitală.”

Și Schwab a adăugat:

„Ceea ce asistăm este un fel de fuziune între lumea fizică, lumea digitală și lumea biologică.”

El profețește că va fi posibil să suni pe cineva „la telefon” fără nici un aparat. O persoană va putea pur și simplu „vorbi și spune: «Vreau să mă conecteze acum cu cutare!»”.

„Vor fi și roboți personalizați”, a continuat Schwab. „Am văzut că dl. Zuckerberg a prezis că la sfârșitul anului va avea robotul său, valetul său personalizat, adică la dispoziția lui.”

Valetul-robot va putea fi folosit nu doar ca „servitor” ci și ca „partener intelectual” care să își inițieze stăpânul în tainele inteligenței artificiale.

Această „revoluție tehnologică”, spune Schwab, „are posibilitatea de a vă face mai umani”, delegând sarcinile către roboți, ceea ce le va permite oamenilor să facă lucruri „cu adevărat umane”, cum ar fi „dragostea”.

Profețiile lui Schwab ar putea fi cu ușurință catalogate ca divagațiile unui ins care a citit prea multă literatură SF. Totuși, la cinci ani după acest interviu, previziunile sale despre cipuri par să fi fost corecte, scrie LifeSiteNews.

Facebook lucrează la o tehnologie de citire a creierului din 2017. La câteva luni după ce Mark Zuckerberg a anunțat că, într-adevăr, și-a dobândit „valetul-robot personal, Facebook și-a prezentat proiectul unui „mouse cerebral”, care le va permite utilizatorilor să scrie la computer cu mintea.

De atunci, sistemul de conexiune creier-computer al colosului tehnologic a făcut de atunci progrese importante, Facebook anunțând anul acesta un nou prototip portabil, conectat la o „interfață neuronală”

Sistemul de inteligență artificială realizat de inginerii de la Facebook este capabil să convertească datele cerebrale în text cu o rată de eroare de numai 3%.

Săptămâna trecută, un program finanțatde compania lui Zuckerberg a realizat „prima demonstrație reușită de decodaj direct de cuvinte complete” pornind de la activitatea cerebrală, potrivit dr. Eric Chang, neurochirurg la Universitatea California din San Francisco, șeful echipei de cercetare.

Experimentul s-a realizat prin plasarea de electrozi pe capul unui participant.

„Pe partea materială, trebuie să construim sisteme care au o rezoluție a datelor mai ridicată pentru a înregistra mai multe informații ale creierului și mai rapid”, a declarat Chang.

Într-un articol din 15 iulie în care saluta realizarea tehnologică, Facebook a declarat că, deși finanțează cercetarea de la Universitatea din California, nu are „nici un interes în dezvoltarea de produse necesitând electrozi implantați”, preferând „o interfață neuronală diferită, care să aibă un drum mai rapid către piețe”.

Președintele Tesla, Elon Musk, a mers și mai departe cu start-up-ul său, Neuralink, care dorește să conecteze creierele la aparatele digitale prin intermediul microcipurilor fără fir.

Musk a afirmat că speră ca Neuralink să realizeze o „simbioză cu inteligența artificială”.

Primul produs al companiei „va permite unei persoane paralizate să utilizeze un smartphone cu mintea mai rapid decât o persoană sănătoasă cun degetele”, a scris Musk pe Twitter în aprilie.

Neuralink nu este singura companie cu o astfel de activitate: un concurent serios al său se anunță Inbrain Neuroelectronics.

Totuși, Bill Gates este cel care a deschis drumul în domeniul microcipurilor implantabile, comandând personal în 2012 cipuri contraceptive unei companii numite Microchips Biotech.

Potrivit site-ului Fundației Gates, miliardarul care militează pentru vaccinarea universală și pentru reducerea populației planetei a alocat pentru acest proiect peste 20 de milioane de dolari în ultimii ani.

Cipurile contraceptive, programate pentru a administra utilizatoarelor pilula de a doua zi vreme de mai bine de 12 ani la rând, se aflau în stadiu preclinic în 2020.

Acțiunile Big Tech de a modifica mintea și trupul cu tehnologii experimentale invazive au fost numite de Ray Kurzweil de la Google „transumanism”.

El spunea încă din 2017:

„Mașinile ne fac mai puternici. Ne fac mai deștepți. Chiar dacă nu sunt încă în corpurile noastre, până în 2023 ne vom putea conecta neurocortexul, partea din creier cu care gândim, la cloud.”

Pe fondul crizei COVID, Silicon Valley a primit mai multe fonduri ca niciodată pentru a face să devină realitate coșmarul profețit de Schwab.

În iunie, Facebook a devenit a cincea companie tehnologică depășind o valoare estimată de un trilion de dolari, după Apple, Alphabet, Microsoft, și Amazon, Trei dintre ele (Apple, Microsoft și Facebook) investesc masiv în domeniul conexiunilor dintre computer și creier.

Sursa: ActiveNews