Acasă Lumea lui Antihrist LEPĂDĂTURI UMANE – Cu ocazia „Pride” de la Cluj s-a jucat o...

LEPĂDĂTURI UMANE – Cu ocazia „Pride” de la Cluj s-a jucat o piesă în care actorii ironizează monahii, tăind ceapă pe o icoana a lui Hristos

2332

Luni a început la Cluj-Napoca Săptămâna Mândriei minorităților sexuale, în prima zi având loc trei evenimente: o expoziție de fotografii, o istorisire a poveștilor de viață ale homosexualilor și un spectacol de teatru. Acesta din urmă a stârnit reacții puternice din cauza conținutului provocator la adresa sentimentelor și simbolurilor creștine.

În cadrul reprezentației intitulate „Eu sunt. Și?”, jucate la „Casa Tranzit” din Cluj, actorii, îmbrăcați parțial în haine călugărești ortodoxe, au tăiat ceapă pe o icoană catolică reprezentându-L pe Iisus Hristos, folosită pe post de tavă. Totul pentru a aborda „problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică”, pornind de la „situația lagărelor de concentrare pentru gay din Cecenia”, conform descrierii organizatorilor.

Spectacolul a declanșat un val de indignare în mediul on-line, dintre care cităm reacția jurnalistului Paul Gabriel Andrei, care a postat marți pe Facebook un îndemn la depunere de plângeri către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru lezarea sentimentelor comunității creștine de către acest gen de manifestări.

„Toleranță? Toleranță zero. Cred că e cazul să nu o mai dăm de gard, scuzați-mi expresia. Până aici!

Suntem în iunie, o lună confiscată de mișcarea LGBTXYZ. Cu ocazia aceste luni se întâmplă tot felul de chestii „minunate”, cum ar fi Google care-și schimbă logo-ul în culorile curcubeului, Disneyland, tărâmul copiilor, care-și închiriază spațiile unor astfel de manifestări sau parade colorate pe tot globul pământesc.

Cu lucrurile acestea poți trăi, nu ne convin unora, dar putem trece peste. Oricum nu te poți opune unei „mașinării” cu asemenea motoare.

Dar hai să vedem două poze din prima zi de la Pride Cluj-Napoca. Trei bărbați și o domnișoară îmbrăcați în haina monahală mănâncă ceva, probabil pâine, de pe o icoană cu Iisus Hristos.

Pozele fac parte din spectacolul „Eu sunt. Și?” care a fost pus în scenă ieri, de la 20:00. Actorii sunt Oana Nemeș, Bogdan Gontineac, Paul Sebastian Popa și Dragoș Lupău; dramaturgie și concept: Dan Boldea; regia: Lorán Betty. Ca să cunoaștem oamenii implicați.

În programul spectacolului scrie că acesta „abordează problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică și aproape autoironică. Spectacolul este un colaj de idei, rezultatul unei introspecții individuale și colective”

Deci ce vedem aici e ceva ironic, ne spun oamenii, nu trebuie să se simtă nimeni atacat, nicidecum nu asistăm la o blasfemie! Ei bine, ba da, eu mă simt atacat și tocmai am făcut o sesizare și la CNCD pentru așa mizerie. Aș sugera oricui să facă acest lucru. Adresa de mail a consiliului este support@cncd.org.ro.

Intrarea a fost liberă, doar copiilor sub 16 a fost interzisă. Sunt curios dacă a fost cineva la intrare să verifice vârsta participanților. Totodată aș fi curios să văd câți oameni au asistat la acest „show”, ar fi interesant. De ce nu, să vedem reportaje prin diferite publicații legate de aceste aspecte.

Cum să mai vii să pretinzi toleranță când voi faceți așa ceva? Cu ce drept te mai dai discriminat dacă tu iei la mișto simbolul cel mai de preț al creștinismului? Cum să mai acceptăm integrarea ta în mijlocul nostru dacă tu arăți că dai doi bani pe ceea ce noi respectăm mai mult?

sursa: www.activenews.ro