Acasă Lumea lui Antihrist Extras din predica Preasfintitului Flavian Ilfoveanul referitor la cardurile de sanatate

Extras din predica Preasfintitului Flavian Ilfoveanul referitor la cardurile de sanatate

PREASFINTITUL FLAVIAN ILFOVEANUL DESPRE REFUZUL CARDULUI DE SANATATE

1588
Predica Preasfintitului Flavian

Duminica (Duminica a XIX-a dupa Rusalii) trecuta in cuvantul de invatatura rostit de Preasfintitul Flavian Ilfoveanul la manastirea noastra, preasfintia sa a facut referiri si la noul Card de sanatate pe care autoritatile au inceput sa-l distribuie populatiei. Iata cateva dintre ideile importante expuse de sfintia sa referitoare la acest card de sanatate:

„Omul nu mai are pret in ziua de astazi mai ales dupa aceste evenimente mondiale, departe de mine de a face politica sau a pune in tema pe cineva ca sa fie rebel, nicicum. Dar sa va pun in tema cu ceea ce se petrece. Lumea are multe dedesubturi si acele mizerii cauta sa le acopere cat mai mult sa nu rasufle, eventual sa le cosmetizeze ca sa fie vandabile. Am fost intrebat, pentru ca sunt in voga lucrurile acestea, multi, ce sa faca cu acele carduri de sanatate.

Nu ma rusinez, nici temere nu am, nu mi-a venit si nici nu as vrea sa-mi vina, EU NU VOI LUA CARDUL si sa motivez de ce: este un punct acolo, donarea de organe si mi-am pus intrebarea de ce? Omul nu este piesa de schimb, viata nu mi-ai dat-o tu acel care ai scris sau propovaduiesti aceste lucruri. Viata este a mea si nu este a ta. Este in custodie data mie de Dumnezeu si de vreme ce este pacat de moarte de ati lua viata ta, de-a te sinucide si mantuire nu mai ai, fara numai ca nu poti sa intri peste Dumnezeu. Au inceput si vor incepe de acum fel de fel de emisiuni lacrimogene, o sa tremurati de atata binete cata fac oamenii prin transplant de organe. NU UITATI, trebuie sa fie omorat acela, ca atunci sunt cele mai bune organe de luat din cate am inteles ca sa le duca altuia. Cate un muribund care intradevar e intr-o functie vegetativa, nu mai ai ce sa-i faci, ori ca a cazut el, ori ca este indus de catre cei in custodia caruia a fost dat. Sunt organele lui si nu cred ca este tocmai bine.

Dragi credinciosi, niciodata in istorie nu s-a dezvoltat o industrie mai mare, ascunsa, mizerabila ca donarea de organe.Sa admitem cum cade un tanar in cine stie ce si mai ales acum secera internetul la minte. Victime pe tot mapamondul, victimele internetului, atac la minte, devin legume, devin niste oameni care sunt numai vegetativi. Nu mai ai ce sa-i faci, ia distrus tot bioritmul din el ca nu stie sa-l foloseasca. Si atunci imediat, iata marfa de organe. Tu te duci ca parinte si il predai.

FITI FOARTE ATENTI. Am gasit in ziar un lucru care este tare dubios. O fi adevarat sau nu, ca mai mint si reporterii. Romania este a treia tara, ganditi-va din lume, care are inregimentat tot omul, sau poate urmeaza sa fie, electronic din punct de vedere medical.Cine credeti ca sunt acele veleitati de tari inaintea Romaniei: Lituania si Singapore care e poate cat un judet. Romania a treia tara din lume, oare de aici nu deducem ca suntem un PASALAC. Oare nu deducem ca suntem un laborator, nu deducem ca suntem un poligon de incercare.

Departe de mine de a gandi altfel decat sa va pun in tema. Viata nu este a noastra, este data in custodie. In momentul in care vor veni lucrurile care vor fi transante: donarea de organe si eutanasia; atunci tu nu mai esti stapan pe tine. S-a dus un roman, care probabil lucra in Tel-Aviv, a facut o batatura in talpa si s-a dus intr-un spital acolo, si nu este gluma este adevarat, sa dus sa se opereze. L-au operat dar s-a trezit fara tendoanele degetelor de la picioare. Foarte buna operatia, ca sunt in voga acum prelevarea de tendoane, ochi si toate celelalte.

Sa fiti foarte atenti. Te duci cu o boala care cine stie se poate trata cu un ceai si iesi de acolo cu picioarele inainte cusut la burta si doar carcasa. Fiti foarte atenti, mai mincinos ca diavolul nu este nimeni, el nu se arata niciodata in identitatea sa. Iti vine in chip de inger, iti vine in fel de fel de chipuri, cuceritor, pana musti din momeala. Pescarul pe malul apei nu face zgomot. Dupa ce a muscat din momeala, degeaba il mai blesteama pestele, este in mana lui.

Fiti foarte atenti dragi credinciosi. Paziti-va sufletul. Indiferent cine ai fi sub soare, trebuie sa treci prin ultima poarta, poarta vietii si acolo vei da fata in fata cu Dumnezeu. CAND DECIDE EL, NU CAND DECIZI TU. Ca daca ar fi dat Dumnezeu in mana omului cheia vietii, acum toti tiranii lumii inca mai traiau si erau in voga. Asa ca a uniformizat cel ce ne-a zidit pe toti oamenii nu contemporani, ci toata istoria. Si nu este al nostru este al Celui de Sus, Aceluia ce ne-a zidit. Fiti foarte atenti, cursele sunt foarte discrete. Acela scapa care este luminat cu poruncile lui Dumnezeu, nu numai sa le citesti, sa le auzi ci sa si le faci. Ca a face ce a spus Mantuitorul in Evanghelia de astazi, greu este.”

sursa: Preasfintitul Flavian Ilfoveanul, Predica la Evanghelia iubirii vrajmasilor,
Manastirea Adormirea Maicii Domnului Bucuresti,
Duminica 29 septembrie / 12 octombrie 2014